HOGYAN KELL JÁTSZANI?

A Padbol játékszabályzata összetett, ugyanakkor nem bonyolult. A legfontosabb tudnivalókról itt olvashatsz, a részletes játékszabályzatért kérjük töltsd le az oldal alján található hivatalos szabályzatot.

A JÁTÉK

A PADBOL-t két pár játssza, a háló oldalán áll két-két páros, az adogatás a lábteniszhez hasonlóan történik. A labdamenet indításától számítva a labda játékban van a pont megszerzéséig, kivéve, ha szabálytalanság történik, vagy a hálón fennakad.

A mérkőzést a legjobb három játszmát nyerő páros nyeri. A mérkőzést maximum öt játszmáig lehet hosszabbítani. A játék során a pontokat az alábbiak szerint kell számolni:

  • Az első játék nyertes párja 15 pontot kap, a második nyertes pontért ugyanazon csapat 30 pontot kap, a harmadik pontnál az állás 40 lesz és a negyedik nyertes pont a játszma megnyerését jelenti számunkra, kivéve ha:
    • Mindkét pár három pontot szerzett, ebben az esetben az eredmény 40-40 és a következő pontot nyerő pár „előny”-t fog szerezni. Ha az ezt követő pontot ugyanez a páros nyeri, akkor ők nyerik a játékot is. Ha a másik pár nyeri a következő pontot, az állás ismét „egyenlő” lesz. Ez így folytatódik mindaddig, míg az egyik pár két egymás utáni labdamenetet nyer egy egyenlő állás után.

Szettek egy játszmában:

  • Az a pár, amelyik elsőként nyer hat játékot, nyeri az adott játszmát is. A győzelemhez az ellenféllel szemben legalább két nyertes játékkülönbség szükséges és a játszmát mindaddig folytatni kell, amíg ezt a különbséget az egyik pár el nem éri

TÖLTSD LE A TELJES JÁTÉKSZABÁLYZATOT!

Kövess minket

×

TAO támogatás

2023-ban is lehet TAO támogatás terhére Padbol pályákat vásárolni. További jó hír, hogy a kiegészítő támogatás terhére az alépítmény is pályázható!

Tájékoztató letöltése